Skip to main content

Nederland is maar een klein landje, maar kent tal van luchthavens. Naast Schiphol hebben we nog verschillende kleinere luchthavens zoals Eindhoven Airport, Rotterdam The Hague, Maastricht en Groningen Eelde. Maar wat weet jij eigenlijk van al deze luchthavens? In dit blog vind je uitgebreide informatie over de meest populaire airports van ons land!

  • Schiphol: Dit is de grootste en bekendste luchthaven van Nederland, gelegen in de gemeente Haarlemmermeer, vlakbij Amsterdam. Schiphol verbindt Nederland met de wereld via een uitgebreid netwerk van 327 bestemmingen. Van gangbare landen als Frankrijk en Italië tot meer exotische bestemmingen als de Curaçao of Cuba.
  • Eindhoven Airport: Dit is een zowel civiel als militair vliegveld, gelegen in de gemeente Eindhoven. Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland qua passagiersaantallen, vooral gericht op Europese bestemmingen zoals Italië, Portugal en Kroatië.
  • Rotterdam The Hague Airport: Dit is een regionale luchthaven, gelegen in de gemeente Rotterdam. Rotterdam The Hague Airport richt zich vooral op zakelijke reizigers en vakantiegangers binnen Europa. Denk dan aan Zuid-Spanje of de Spaanse Eilanden.
  • Maastricht Aachen Airport: Dit is een regionale luchthaven, gelegen in de gemeente Beek, vlakbij Maastricht en Aken. Maastricht Aachen Airport bedient vooral vrachtvervoer en chartervluchten naar Europese en intercontinentale bestemmingen.
  • Groningen Airport Eelde: Dit is een regionale luchthaven, gelegen in de gemeente Tynaarlo, vlakbij Groningen en Assen. Vanuit Groningen vlieg je onder ander naar Gran Canaria, Turkije, Griekenland en het Spaanse vasteland.

Wat is het voordeel van vliegen vanaf Schiphol?

De meeste Nederlanders vliegen vanaf Schiphol. Dit is veruit de grootste luchthaven met de meeste voorzieningen en bestemmingen. Hieronder vind je in het kort de voordelen van vliegen vanaf Schiphol Airport:

  • Schiphol heeft een uitgebreid netwerk van bijna driehonderd bestemmingen over de hele wereld, waardoor je makkelijk en direct naar veel plaatsen kunt vliegen.
  • Schiphol draait voor 100% op Hollandse windenergie, waardoor je duurzaam reist. Ook koelt en verwarmt Schiphol met bodemenergie en stimuleert het elektrisch vervoer op en rond de luchthaven.
  • Schiphol levert een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse economie, door veel werkgelegenheid, geld en internationale handel te genereren. Ook is Schiphol een aantrekkelijke vestigingsplaats voor bedrijven.
  • Schiphol is goed bereikbaar per trein, waardoor je ook makkelijk kunt kiezen voor een duurzaam alternatief voor korte vluchten binnen Europa.

Het voordeel van vliegen vanaf een kleinere luchthaven

Het voordeel van vliegen vanaf een kleine luchthaven is dat je vaak minder tijd en geld kwijt bent dan vanaf een grote luchthaven. Een kleine luchthaven heeft meestal kortere afstanden, snellere procedures en lagere tarieven voor parkeren, eten en drinken. Bovendien kun je soms dichter bij je eindbestemming landen, waardoor je minder reistijd hebt. Een kleine luchthaven kan ook minder druk en stressvol zijn dan een grote luchthaven.

admin

Author admin

More posts by admin