Skip to main content

Vlieg jij geregeld vanaf Schiphol en ben je veel geld kwijt aan het boeken van tickets? Bespaar dan zoveel mogelijk, zodat je dit geld voor wat anders kunt gebruiken. Met de vele vliegaanbiedingen en de organisaties die het goedkoper maken om te vliegen kun je al snel veel geld besparen. Wij hebben een lijstje met tips gemaakt waarmee je juist goedkoop vliegtickets boekt.

Zo vlieg je goedkoper

Onderstaand lees je een opsomming van handige tips die je bij je volgende reis direct al kunt toepassen en zo goedkoper kan vliegen.

De sleutel voor goedkoop vliegen is flexibel zijn. Er zijn zoveel vluchten van verschillende organisaties die vanaf Schiphol gaan dat het onmogelijk is voor de organisatie om altijd alle vluchten vol te hebben. De stoelen die leeg blijven leveren niks op. Daarom komen deze stoelen op het laatste moment voor een zeer gunstige prijs beschikbaar. Ben jij flexibel in de bestemming waar je naartoe gaat en kun je op het laatste moment nog boeken? Dan bespaart dit je veel geld per ticket.

Natuurlijk heb je niet altijd de keuze uit de bestemming en weet je vaak van tevoren al waar en wanneer je ergens heengaat. In dat geval moet je op een andere manier de prijs naar beneden krijgen. Dat kan door het gebruik van kortingscodes of de verschillende budget maatschappijen af te zoeken. Een websites als Skyscanner zoekt voor jou de beste deals en biedt de goedkoopste tickets aan. Voor het boeken is het verstandig om je cookies te wissen of een ander apparaat te gebruiken, omdat reisorganisaties soms de prijzen verhogen als uit jouw zoekgeschiedenis blijkt dat je veel vraag hebt naar een bepaald ticket.

Moet je ver vliegen? Zoek dan naar eventuele tussenstops waar je goedkoper heenvliegt en vanuit daar weer doorvliegt. Dit is lang niet altijd goedkoper, maar wanneer je op de grootste steden zoekt kom je geregeld goedkopere mogelijkheden tegen. Ook het boeken van twee losse vluchten in plaats van direct een retourvlucht is in veel gevallen gunstiger.

Heb je verder al weleens gehoord van een prijsalert? Zoals de naam al zegt wordt je gealarmeerd wanneer de prijs lager is of op een bepaald niveau komt. Met een beetje geduld en geluk vind je het ticket voor die prijs die jij ervoor over hebt. Tot slot bespaar je door zo min mogelijk aan te schaffen tijdens het boeken. Minder bagage kan je een korting opleveren en zorg ervoor dat een maaltijd en andere zaken tijdens de vlucht niet zijn aangevinkt waarvoor je bijbetaald.

 

 

admin

Author admin

More posts by admin