Skip to main content

Als je van plan bent om een vakantie te ondernemen naar een eiland zijn er ongetwijfeld heel wat verschillende plaatsen die daarvoor in aanmerking komen. Door de jaren heen is echter gebleken dat steeds meer toeristen ook een zogenaamde Borneo reis overwegen. Dat hoeft niet te verbazen. Veel mensen weten het misschien niet, maar Borneo is wel degelijk het op twee na grootste eiland ter wereld. Ben je benieuwd om meer te weten te komen over deze bestemming en dan vooral over de plaatsen die je er absoluut niet over het hoofd mag zien? Blijf dan zeker en vast verder lezen! 

Een geweldige bestemming voor mensen die houden van de natuur 

Begrijp ons niet verkeerd, er bestaan zeer veel goede redenen waarom het boeken van een Borneo reis ontzettend interessant kan zijn. Dit gezegd hebbende is het toch wel degelijk zo dat vooral mensen met een voorliefde voor de natuur ervoor zullen willen kiezen om een bezoek te brengen aan deze bestemming. Niet alleen kan je hier kennismaken met indrukwekkend wildlife, daarnaast volgen de indrukwekkende landschappen hier elkaar in snel tempo op. 

Voor het merendeel van de mensen geldt dat ze vooral interesse hebben in het Maleisische gedeelte van het eiland. Dat is het gevolg van het feit dat hier heel wat bezienswaardigheden op een vrij beperkte afstand van elkaar zijn terug te vinden. Heb je nog wat meer tijd over tijdens jouw Borneo reis? In dat geval zal je tot de vaststelling komen dat ook een bezoek brengen aan de plaats Kalimantan zonder meer het overwegen waard zal zijn.

Mount Kinabalu, een aanrader voor de echte avonturier 

Het boeken van een Borneo reis gebeurt in de praktijk niet zelden door mensen die wel houden van een beetje (extra) avontuur. Dat is onder meer het gevolg van de aanwezigheid van Mount Kinabalu op het eiland. Voor deze berg geldt dat ze is gelegen in de Maleisische provincie Sabah. Ze staat meteen ook bekend als de hoogste berg van Maleisië en geloof ons gerust als we zeggen dat dit best indrukwekkend is. Ben je van plan om deze berg te gaan bezweren? Dan dien je er rekening mee te houden dat je verplicht bent om dit te doen onder begeleiding van een lokale gids. Dit omdat er slechts een beperkt aantal mensen per dag op de berg worden toegelaten. Onderschat ook zeker de zwaarte van deze tocht niet. Dit gezegd hebbende, eenmaal je boven op de top bent aangekomen zal meteen duidelijk worden dat de klim alle inspanningen die je hebt gedaan meer dan de moeite waard was. Hoe dan ook is Mount Kinabalu bezoeken zeker en vast een aanrader te noemen.

Breng een bezoek aan het Bako National Park tijdens je Borneo reis

Ben je van plan om tijdens je Borneo reis ook één of meerdere nationale parken aan te doen? Dan kan je ook Bako National Park zeker en vast op je verlanglijstje opnemen. Het betreft hier een park dat eenvoudig te bereiken is vanuit het stadje Kuching. Ook hiervoor geldt dat ze is gelegen in Maleisisch Borneo. Met een bootje is het mogelijk om eenvoudig de ingang van het park te bereiken. Van hieruit vertrekken verschillende wandelingen die je meenemen doorheen het park. Wil jij ook graag een Borneo reis boeken om er kennis te kunnen maken met prachtige natuurlijke bezienswaardigheden? Dan is dit nationaal park alvast voor jou zeker en vast een aanrader!

Individuele reizen boek je natuurlijk bij Vanverre.nl!

admin

Author admin

More posts by admin