Skip to main content

Tijdens onze rondreis door Nederland hebben we veel mooie plekken ontdekt, zoals Haarlem of Harlingen. We maakten een tussenstop in Scheveningen bij Den Haag. Waar we ook zijn, als er zee en strand is, zijn we er meteen. En zo reden we heel relaxed van het Nationaal Park de Biesbosch naar de prachtige Noordzee. We onthullen nu onze beste tips en hoogtepunten voor een dagje Scheveningen aan zee.

Strandbars in Scheveningen

Het duurt slechts 15 minuten van het centrum van Den Haag naar de wijk Scheveningen. Hier komt u heerlijk tot rust op het kilometerslange strand. Scheveningen is de grootste badplaats van Nederland en trekt niet alleen bezoekers met zijn strand, zon en zee. We parkeerden onze auto iets verder terug bij de oostduinen (Parking Zwarte Pad). Vanaf daar liepen we rechtstreeks naar de zee. Wat ons meteen opviel: de vele toffe strandtenten. Toegegeven, het zijn er echt heel wat, iets minder had waarschijnlijk wel gedaan.

Of het nu Patagonia Beach Bar, Carlton Beach, Oase Beach Club of het Oceans Beach House is – ze verleiden u allemaal met een gezellige sfeer, een ongelooflijk aantal comfortabele stoelen en uitzicht op de zee. We stopten voor de Bora Bora Beach Bar en voelden ons op de een of andere manier meteen aangesproken. De inrichting, de bemanning, de muziek – alles precies naar onze smaak.

Beschut tegen de wind verstopten we ons in een van de vele relaxte hoekjes, bestelden een kopje koffie en genoten van het uitzicht. Je kunt je tijd zowel buiten als binnen doorbrengen. Er zijn fijne zithoeken met een open haard, heerlijke burgers, Hollandse strandgerechten en heerlijke drankjes. Overal vind je kleurrijke kussens, leuke details en stoere decoraties.

Alles ziet er hier zo kleurrijk uit, een beetje zoals bij Pippi Langkous – gewoon Caribisch. Tip: Heb je meer tijd, wandel dan nog verder langs het strand naar de echt toffe Hart Beach Quicksiver Surfschool, The Shore Scheveningen of de Aloha Surfschool en Aloha Surfshop.

De Scheveningse pier

Na bijna een uur wandelen we verder langs het strandpad. Van een afstand konden we de lange pier met het grote reuzenrad zien. Wat kan er zijn? Op 60 meter hoogte loop je als het ware direct over het water. De pier is hét herkenningspunt van Scheveningen met vele kleine hoogtepunten. Naast enkele winkeltjes en souvenirwinkels vind je hier veel lekkere en stoere foodtrucks. Of het nu gaat om hamburgers, patat, wafels, pannenkoeken, kokosballen, vis of typisch Hollands eten – verhongeren zul je hier zeker niet. Je moet absoluut naar Madame Cocos gaan als je in het algemeen van kokos houdt.

Deze heerlijke kleine “Cocos Balls” zijn gewoon geweldig! Maar hier kun je niet alleen eten, maar ook veel plezier hebben. Aan het einde van de pier bevindt zich het eerste reuzenrad van Nederland over de zee. Het 50 meter hoge reuzenrad heeft 36 gesloten gondels met comfortabele stoelen. We gaan verder op de pier. Hier vind je een zipline en een bungytoren op een hoogte van 55 meter. Met de zipline race je met bijna 70 km/u langs het reuzenrad en kom je uiteindelijk weer op de terrassen bij het startpunt van de pier.

Online kost het net geen € 34, kinderen betalen € 29. Of toch liever de sprong met een vrije val van 60 meter hoogte? Zoals je ziet is er hier in Scheveningen veel te beleven voor snelheids- en adrenalinefreaks.

Meer dagjes uit

Er is natuurlijk nog veel meer te doen rond scheveningen en in de rest van Nederland. Als je wat wilt besparen op de kosten voor een dagje uit, kijk dan eens naar de uitjes kortingskaart van nappas.nl. Een kortingskaart voor diverse dagjes uit en nog veel meer.

 

admin

Author admin

More posts by admin